Мърфи: Рони е най-великият за всички времена

Мърфи: Рони е най-великият за всички времена
Шон Мърфи отстъпи на Рони О’Съливан с 5:10
във финала на Шампионата на Обединеното кралство по
снукър
в зала “Барбикан” в Йорк и така пропусна възможността да триумфира за втори път след 2008-а във втория най-значим ранкинг турнир в историята. Магьосника остава със седем ранкинг отличия на сметката си, като този сезон загуби финалите още в Шампионата на Китай от Люка Бресел и в “Пол Хънтър Класик” от Майкъл Уайт, но пък надви О’Съливан в дуела за титлата на “Шампион на шампионите”.
“Според мен далеч по-добрият играч победи днес. Когато играеш срещу Рони, трябва да си поне близо до най-доброто си състояние. Той е най-великият за всички времена и за съжаление играта ми днес не бе достатъчно добра поради някаква причина.
Според мен голямата разлика днес беше свързана със сейфти дуелите. Именно така той ме вкарваше в трудни положения през повечето време. Аз определено не съм най-добрият тактически, а той се възползва от тази моя слабост, както правят легендите.
Това е четвърти финал за мен през сезона и като цяло позитивите са много повече от негативите. Ще съжалявам утре за пропуснатия шанс, но няма какво да направя, трябва просто да се опитам да съм по-добър в следващата седмица.
Изумително е, че Рони още печели титли от “Тройната корона” и изравнява рекорди, и то като играе срещу доста по-добри опоненти от когато и да е било в историята на снукъра. Докато продължава да се наслаждава на играта си, ще имаме удоволствието да го гледаме още дълги години”, коментира Мърфи, демонстрирайки уважение към шампиона.
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти