Обидата и възмущението на един световен шампион

Обидата и възмущението на един световен шампион

Греъм Дот не е сред играчите в най-добра форма в момента, макар наскоро отново да напомни за себе си, елиминирайки Джъд Тръмп в трети кръг на Шампионата на Обединеното кралство по снукър. Все пак, Дот е световен шампион от 2006 година и финалист в “Крусибъл” от 2004-а и 2010-а, но се почувства крайно обиден от отношението на организаторите на Откритото първенство на Шотландия, което тече в момента в Глазгоу.

Дот е шотландец, родом от именно от Глазгоу и очевидно е очаквал като такъв да играе на телевизионна маса, но това не се случи и на една от по-крайните той отстъпи с 2:4 на Рори Маклауд.

“Дори да загубя, никога не изразявам нищо в социалните мрежи, но днес имам нужда да стоваря това от плещите си. Играя в родния си град Глазгоу като бивш световен шампион и въпреки това не получавам мач на телевизионната маса, което намирам за неприемливо. Уелските играчи получават изява на тв масите в Уелс, същото е с ирландските в Ирландия. На всички е ясно, че днес World Snooker и телевизията демонстрира неуважение към мен. Хората може да се питат кой е бил на тв масата - Рони О’Съливан или Джон Хигинс? Отговорът е “никой”, тв масата беше празна, така че е трудно да не се засегна, това е най-големият шамар, който съм понасял, пълна липса на неуважение”, написа Дот в социалните мрежи.
Както е известно, телевизионната маса е най-качествената от всички останали в дадено съоръжение, което е арена на снукър.
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти