Рони О'Съливан и Джон Хигинс убедителни в Scottish Open

Рони О'Съливан и Джон Хигинс убедителни в Scottish Open

Рони О’Съливан започна и завърши мача си със сенчъри брейкове при победата с 4:1 над Робърт Милкинс във втория кръг на Откритото първенство на Шотландия по снукър. Ракетата отново не загатна с нищо, че има проблем с натрупването на срещи в последно време, след като миналата седмица триумфира в Шампионата на Обединеното кралство за рекорден шести път.

Гения от Чигуел направи 112 в първи фрейм, после добави 72 и 80, а между тези му серии Млекаря се отчете със 79. Крайното 4:1 бе фиксирано с поредица от 101 на Рони, негова 919-а “стотица” в кариерата.
Следващият опонент в Глазгоу на О’Съливан ще бъде Ли Хан, който срази с 4:1 Джейми Къртис-Барнет. “Робо (Милкинс) ме вдъхновява, защото винаги играе много открито и мачовете с него винаги протичат добре за мен. Когато играеш срещу човек, който винаги търси да вкара, по-бързо се стягаш”, коментира О’Съливан пред ВВС Шотландия.
Джон Хигинс направи три сенчърита - 144, 138 и 108 - добавяйки и брейк от 85 точки при успеха с 4:1 над Кристофър Киогън, а защитаващият титлата си от миналата година Марко Фу надделя с 4:2 над Фан Ксионман.
Нийл Робъртсън, който се свлече до 20-о място в световната ранглиста след края на UK Championship, преодоля съпротивата на Лиъм Хайфилд с 4:2. Една от изненадите обаче е отпадането на Али Картър след 3:4 от Ашли Хюгил (116-и в света), докато пък Джими Уайт спечели с 4:1 над Даниел Уелс.
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти