Джаксън Пейдж се протяга към дубъл в София

Джаксън Пейдж се протяга към дубъл в София

Уелският снукър талант Джаксън Пейдж за втора поредна година спечели Европейското първенство, което през 2018-а се провежда в София. Един от най-обещаващите млади състезатели на Стария континент победи с 5:3 Флориан Нюсле в хотел “Рамада”, където входът за всички желаещи зрители е свободен.

16-годишният Пейдж спечели европейската титла в категория до 18-годишна възраст и през 2017-а, като тогава стигна финала и в по-високата възраст - до 21 години, само че отстъпи на Александър Урзенбахер. Сега планът на уелсеца е направи въпросния дубъл в София, а формата му подсказва, че е способен на подобен рейд.

Българите отново се представиха достойно и трима наши представители прескочиха груповата фаза, а двама от тях стигнаха до 1/16-финалите.

Във финала срещу Нюсле Пейдж направи брейкове от 96, 84 и 63, като в елиминациите загуби само два фрейма, а и стана автор на най-високата серия в турнира от 102 точки в груповата фаза (той дели постижението с Хамим Хюсеин).

Както и през 2017-а, така и сега, Пейдж като европейски шампион ще получи покана да участва в квалификациите за Световното първенство в “Крусибъл”.

16-годишният Пейдж отстъпи с 3:6 на Рони О’Съливан в 1 кръг на Шампионата на Обединеното кралство, а този сезон още стигна основната схема на други два ранкинг турнира - “Рига Мастърс” и Откритото първенство на Индия. Пейдж също така получи покана за квалификациите за Световното първенство през 2017-а в качеството си на европейски шампион за играчи под 18-годишна възраст, а миналият сезон в Откритото първенство на Уелс привлече погледите на медиите с двете си победи над професионалисти, преди да отпадне от Джъд Тръмп на 1/16-финалите.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти