Звездно присъствие в Румънския Мастърс, но без Рони

Звездно присъствие в Румънския Мастърс, но без Рони

Световният шампион по снукър и лидер в планетарната ранглиста Марк Селби, Джъд Тръмп и един от носителите на “Тройната корона” Нийл Робъртсън са сред звездите в схемата на демонстративния турнир Румънски Мастърс.



Събитието в Букурещ ще се проведе между 14 и 18 март и не е част от ранкинг системата. Въпреки че на първоначалния рекламен постер присъстваше лика на Рони О’Съливан, Ракетата няма да участва и съответно не е част от изготвения жребий. Гения от Чигуел вероятно е предпочел да не претоварва програмата си, за да не изпадне в ситуацията от декември месец, когато графикът му беше прекалено сгъстен.

Румънският Мастърс е с награден фонд от 200 хиляди евро, 50 000 от които отиват на сметката на победителя. Трима души от топ 16 на световната ранглиста няма да участват - освен Рони О’Съливан, това са Дин Дзюнхуей и Марко Фу, който си е взел пауза от джентълменския спорт, за да се възстанови от лазерна операция на очите. Триото е заменено от следващите в класацията на World Snooker: Райън Дей, Уенбо Лян и Стивън Магуайър.

В първи кръг най-голямо впечатление прави дуелът Марк Алън - Кайрън Уилсън, който ще е повторение на битката за трофея в “Мастърс” през януари, спечелена от Пистолета, за когото това бе първо отличие от “Тройната корона”.

Жребий за 1/8-финалите:

Марк Селби (1) - Уенбо Лян (18)

Стюърт Бингам (11) - Нийл Робъртсън (13)

Марк Уилямс (7) - Алистър Картър (12)

Шон Мърфи (6) - Стивън Магуайър (19)

Джон Хигинс (5) - Антъни Макгил (16)

Бари Хоукинс (8) - Райън Дей (17)

Марк Алън (9) - Кайрън Уилсън (14)

Джъд Тръмп (3) - Люка Бресел (15)

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти