Гледай на живо

Локомотив (София) представя Красимир Балъков

Първа ранкинг титла за Михаел Георгиу

Първа ранкинг титла за Михаел Георгиу

Михаел Георгиу спечели първата си ранкинг титла, побеждавайки Греъм Дот във финала на Shoot Out - най-противоречивото събитие от ранкинг системата. 30-годишният кипърец грабна най-тлъстия чек от 32 хиляди паунда и записа най-доброто си представяне в такава категория турнир, след като предни никога не бе преминавал 1/8-финал на ранкинг събитие. Естествено, титлата от Shoot Out не може да бъде считана за толкова престижна, колкото която и да е останала, защото форматът трудно би се приел за сериозен.

Георгиу направи брейк от 52 във финала и поведе с 61-0, но Дот получи шанс да разчисти и се развихри между топките за серия от 51, преди да пропусне труден дълъг удар. Кипърецът след това постави съперника си в снукър и Дот остави розовата за боулк ъгъл, което предреши изхода от сблъсъка.

Огромен бонус за Георгиу е фактът, че с победата си в Shoot Out получава право на участие в Световната Гран при между 19 и 25 февруари в Престън, където ще се съревновават играчите от топ 32 на едногодишната ранглиста.

Георгиу спечели европейската титла до 21-годишна възраст през 2007-ма и след кратък престой при професионалистите се отдаде на работа извън спорта. През 2014-а обаче той се завърна в световния тур чрез успешно представяне в Q School и доказа, че има място сред най-добрите състезатели.

Дот пък за втори пореден турнир губи на финала, след като бе сразен от Марк Уилямс в Германския Мастърс миналата неделя, което пък бе първото му участие на финал от 8 години.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти