Георги Величков триумфира в последния снукър турнир за сезона

Георги Величков триумфира в последния снукър турнир за сезона

Републиканският шампион Георги Величков спечели финалния турнир за сезона Мастърс „А“ от календара на Българската снукър федерация.

На финала Георги се справи с Братислав Кръстев след 5:2 фрейма в повторние на решаващия мач от Републиканското първенство преди две седмици, което също се проведе в спортен клуб „Академията“. За Брандо остава утехата, че реализира най-големия брейк в турнира от 89 точки. Рефер на двубоя бе Милена Петрова.

В турнира участваха най-добрите играчи през сезона или топ 16 в националната ранглиста. Братислав се справи с Радослав Дочовски (4:1), Виктор Гайдов (4:1) и Теодор Чомовски (4:2), за да стигне до финала.

В другия поток Величков постигна последователни победи над Александър Георгиев (4:0), Джонатан Мейби (4:2) и Жан Лаушман (4:2).

По същото време през уикенда се проведе и Мастърс „Б“, където участват останалите играчи от националната ранглиста. Двубоите се изиграха в Пловдив в клуб „Снукър Утопия“. Победител в турнира стана Ивайло Пеков, който победи с 4:0 Атанас Димитров. 

Водеща снимка: Жаклина Симова

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти