Гледай на живо

Левски пречупи ЦСКА пред препълнена зала и стъпи на волейболния връх в България - на живо от зала "Левски София" с отзивите и награждаването

И Марко Фу ще тренира с метода, който изстреля Уилямс към триумф в “Крусибъл”

И Марко Фу ще тренира с метода, който изстреля Уилямс към триумф в “Крусибъл”

Марко Фу ще бъде поредният снукър играч, който използва тренировъчния метод SightRight, станал най-известен покрай Марк Уилямс, след като Уелския дракон чрез него възроди кариерата си и дори стигна до трета световна титла. Въпросната техника включва различен подход към удара - различна стойка, различен поглед върху топките, който би трябвало да им осигури повече сигурност.

Изобретател на техниката е Стивън Фийни, а треньор на Фу е Уейн Грифитс - син на легендата Тери Грифитс. Друг световен шампион, за когото се знае, че я ползва, е Стюърт Бингам.

40-годишният Фу през тази година претърпя лазерна операция на очите и не успя да се включи на високо ниво в заключителната част от сезона.

“Най-голямата ми слабост винаги е била прицелването, така че се надявам този метод да ми помогне. Няма да ползвам щеката, която е изработена от Фийни за целта на тренировъчната техника. Започнах вече да следвам тези наставления, като не мога да съм сигурен, че те ще преобърнат кариерата ми. Сигурно е обаче, че много други играчи са изключително доволни”, коментира Фу пред South China Morning Post.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти