Титлите на Рони О’Съливан, откакто стана на 40 години

Титлите на Рони О’Съливан, откакто стана на 40 години

Невероятният Рони О’Съливан бе далеч от най-доброто си ниво във финала на “Шампион на шампионите”, но въпреки това (с малко късмет) попречи на Кайрън Уилсън да направи паметен обрат и спечели драматично с 10:9, за да триумфира за трети път в кариерата си в престижния турнир по снукър в зала “Рико” в Конънтри.

Това е пореден трофей за суперзвездата, откакто навърши 40-годишна възраст, с което продължи изумителното представяне на “випуск ’92” - той, Марк Уилямс и Джон Хигинс, станали професионалисти именно преди 26 години и доминиращи на зеленото сукно и до днес.

Откакто стана на 40, Рони О’Съливан вече има на сметката си:

2 титли от “Мастърс”
1 титла от Шампионата на Обединеното кралство
1 титла от Световната Гран при
1 титла от Откритото първенство на Уелс
1 титла от Откритото първенство на Англия
2 титли от Шанхай Мастърс
1 титла от Шампионата на играчите
1 титла от “Шампион на шампионите”

Иначе общо в кариерата си Ракетата има 66 купи от различни надпревари, като “Шампион на шампионите” не е ранкинг турнир и там сметката му остава 33, като той продължава да изостава с 3 от лидера във вечната класация по този показател Стивън Хендри. Джон Хигинс е с 30, а Стив Дейвис - с 28.

Само през този сезон пък О’Съливан изигра 14 мача, като записа само едно поражение - от Марк Дейвис на полуфиналите на English Open, като спечели трофеите в Шанхай и Ковънтри. Той реализира 20 сенчъри брейка и направи 1 максимум - 15-и във вълнуващата си кариера.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти