Над 300 деца се запознаха със снукъра по случай рождения ден на федерацията

Над 300 деца се запознаха със снукъра по случай рождения  ден на федерацията

Над 300 деца се включиха в отворените врати на българска снукър федерация. Събитието бе по случай 10 години от създаването на родната снукър федерация и се проведе в Bulgaria Mall в събота и неделя. На партера в мола беше поставена снукър маса в обстановка за професионален турнир. Именно там се изиграха и няколко мача от 4-ия ранкинг турнир за сезона към БСФ.

Братислав Кръстев триумфира с титлата след победа с 4:1 над Георги Величков на финала. Величков реализира най-големия брейк по време на турнира от 91 точки. Отворените врати на българска снукър федерация бяха страхотно място, където младите да се запознаят от близо със спорта и да научат някои основни правила на играта.

Много от участниците направиха първите си удари с щека върху снукър маса. Феновете на този спорт в България показаха, че се увеличават постоянно и интересът към снукъра расте. Българските снукър рефери показаха на публиката някои тънкости и как се решават трудните ситуации върху масата.

В събитието беше отделена и специална част за благотворителност, като българските снукър играчи и федерацията дариха целия награден фонд от турнира на фондация „Аутизъм Днес“ . За своите 10 години българска снукър федерация се утвърди на международната сцена и извоюва своето място в световния снукър благодарение на перфектната организация на редица събития.

В България се проведоха 4 турнира за професионалисти от сериите PTC, където видяхме най-големите имена в спорта. Нашата федерация бе домакин на 12 Европейски първенства и 3 Световни шампионата за аматьори в рамките на тези десет години. Наши състезатели участваха на други 9 Европейски първенства. Два пъти имахме представители в квалификациите за Световното първенство в „Крусибъл“ в лицето на Ивайло Пеков и Братислав Кръстев. Последният е главен асистент треньор към Европейската снукър асоциация.

В България вече има петима лицензирани треньори по снукър. За последните 10 години се изиграха над 80 ранкинг турнира в страната, където са участвали над 130 играчи. Всяка година в страната ни се организират демонстративни двоубои с най-големите легенди като Рони О‘Съливан, Стивън Хендри, Джими Уайт, Джон Хигинс, Марк Уилямс и други. Не на последно място остана и страхотното развитие на българските снукър рефери.

Българките Десислава Божилова и Пролетина Величкова се утвърдиха като елитни рефери в световния снукър и са част от календара на световната снукър федерация. Много други български съдии също реферират двубои на Европейски първенство и други турнири.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти