Селби: Беше много тежко психически през изминалите 12 месеца

Селби: Беше много тежко психически през изминалите 12 месеца

Трикратният световен шампион по снукър Марк Селби спечели 16-а ранкинг титла с убедителна победа 9:1 над Дейвид Гилбърт на финала в Откритото първенство на Англия. Веселяка от Лестър бе далеч от познатото си ниво през миналата година, но настоящата кампания се развива доста по-успешно - два полуфинала и титла от English Open.

“Невероятно е, много съм емоционален в момента. През последните 12 месеца беше много тежко психически. Съмнявах се в себе си постоянно, чудех се дали изобщо някога пак ще спечеля турнир. Много беше зле. Играех добре на тренировъчната маса, а в мачовете не показвах нищо и се сривах. Беше много изнервящо.

Трофеят е страхотен начин да си върна отново увереността. Играл съм много често с Дейвид на тренировки. Той е чудесен играч и още по-добър човек. Ако не бях срещу него на финала, вероятно щях да го подкрепям за победата. Той продължава да “чука на вратата”, така че е въпрос на време да спечели финал, а си мисля, че ще са повече от един.

Ако ми бяхте казали, като започнах да играя снукър, че един ден ще имам три световни и 16 ранкинг титли, щях да ви се изсмея. Невероятно е и ако мога да стигна до 20 преди да се откажа, ще бъда изключително щастлив.

Страхотно е, че спечелих турнира в присъствието на дъщеря ми (София), която за първи път ме гледа на финал и разбира какво се случва”, каза Селби.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти