Марк Уилямс отпадна рано от Шампионата на Обединеното кралство

Марк Уилямс отпадна рано от Шампионата на Обединеното кралство

Майкъл Уайт бе спечелил само един мач този сезон преди началото на Шампионата на Обединеното кралство по снукър, но това не му попречи да се саморазправи с трикратния световен шампион Марк Уилямс с 6:2 и да се класира за третия кръг в Йорк.

Уайт, който има титли в Shootout 2015 и “Пол Хънтър Класик” 2017, бе считан за един от най-обещаващите млади таланти в джентълменския спорт, но оттогава претърпя брутален срив на формата и увереността си. 28-годишният уелсец бе загубил шест от седемте си мача този сезон преди началото на UK Championship, но последователно елиминира Фъргал О’Брайън и двукратния шампион Уилямс.

Брейкове от 65, 75, 52, 81 и 64 изведоха Уайт до успеха над по-именития си сънародник, за когото е известно, че от доста време насам не полага особени усилия да поддържа спортна форма край зеленото сукно.

“Брилянтно представяне от моя страна. Много съм облекчен и развълнуван, защото се връщам към формата, в която искам да бъда. Първият мач беше много важен, защото претърпях редица ранни отпадания в предишните турнири. Чудех се дали не съм изживял вече най-добрите си дни. Не си спомням кога за последно съм се класирал за трети кръг. Надявам се да се наслаждавам малко повече на мачовете, защото много ми харесва да играя на централната маса”, каза щастливият Уайт.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти