Гледай на живо

Очаквайте в 17:00 - Женско футболно първенство: Пълдин - Локомотив (Стара Загора)

Контузия измъчва Рони О'Съливан

Контузия измъчва Рони О'Съливан

Голямата звезда на снукъра Рони О’Съливан е възпрепятстван от продължителна контузия в крака, но това не му попречи особено да се класира на осминафиналите на Шампионата на Обединеното кралство. Ракетата срази с 6:2 Нопон Сенкам и след отпадането на Джъд Тръмп е основен фаворит за отличието, което ще е негово трето поредно в Йорк и общо осмо.  

Следващото препятствие пред Гения от Чигуел обаче е доста сериозно - Дин Дзюнхуей, който елиминира Алистър Картър с 6:4 и с това пък си заслужи място на “Мастърс”-а догодина.

О’Съливан би станал първият състезател в историята, който е триумфирал поне по 8 пъти в събитията от “Тройната корона”. Победата му над Сенкам е номер 90 за него в кариерата в Йорк, с което еднолично изпревари легендарния Стив Дейвис (89).

“Контузията ми е доста често срещана при бегачите, става въпрос за лошо разтежение. Трябваше да се отдръпна от тичането цели четири месеца, но преди около 4-5 седмици започнах отново и пак почувствах болките. През януари трябва да се видя със специалист, а дотогава просто взимам болкоуспокояващи. Болките се влошават, защото почвам да ги усещам и по гърба си. Не искам да спирам бягането, защото го обичам, така че се надявам здравето ми да се подобри. Просто няма да бягам в дните, в които имам мачове, не искам да се отказвам от турнира и се надявам да ми поолекне”, обясни О’Съливан, който направи брейкове от 76, 97 и 65, за да победи Сенкам.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички