Макларън "напълно разбират" Алонсо

Макларън "напълно разбират" Алонсо

Шефът на Макларън Зак Браун заяви, че "напълно разбира" последните коментарите на пилота им Фернандо Алонсо по отношение на бъдещето и се надява отборът да може да му осигури кола, с която да побеждава, за да остане.

Договорът на испанския пилот с тима от Уокинг изтича в края на сезона и в интервю наскоро той заяви, че няма да води преговори за продължаването му преди лятото.

"Намерението и приоритетът ми е да се състезавам във Формула 1 догодина, но не просто да участвам, а да побеждавам. Щастлив съм в Макларън, но ние не побеждаваме. Ако до септември или октомври видя, че имаме шанс за победа през 2018 година, ще остана с удоволствие, но ако това не се случи - ще водя преговори с други отбори със същото удоволствие", коментира Алонсо.

Браун обясни, че е наясно, че всичко зависи от Макларън и Хонда: "Напълно разбирам позицията на Фернандо. Той е двукратен световен шампион и иска да стане трикратен. Това може да стане единствено с печеливша кола. Трудно е да се каже кога точно ще се случи това, но досега сме правили такива коли и се надяваме отново да успеем. Виждали сме и как други производители на двигатели отбелязват значителен напредък в хода на сезона - помните ли къде бяха Рено преди няколко години и виждате ликъде са сега. Алонсо ще изчака до лятната почивка, както сме се разбрали, а за момента можем единствено да сведем глави и да се опитаме да демонстрираме, че догодина ще можем да печелим".

В момента Макларън е единственият отбор, който не е записал точка този сезон.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти