Алонсо: Трябваше да спечеля в Азербайджан

Алонсо: Трябваше да спечеля в Азербайджан

Оказа се, че Фернандо Алонсо не е толкова доволен, колкото се очакваше след финала на вчерашната Гран При на Азербайджан. Двукратният световен шампион успя да финишира девети и спечели първите точки за изпадналия в тежка криза в последните години отбор на Макларън-Хонда.

Фернандо обаче заяви, че съжалява за изпуснатата възможност да атакува дори победата в изключително хаотичната и изпълнена с инциденти и рестарти надпревара по улиците на Баку.

"Това беше състезание, което, ако бяхме отбор със средно силен болид, трябваше да спечелим със сигурност. При излизането на колата за сигурността за първи път аз се движех заедно с Даниел Рикардо, който всички видяхме как малко по-късно спечели хаотичното състезание, без да му се налага дори да се срещне с фаворитите на пистата", разкри Фернандо.

"Първо Хамилтън трябваше да се прибере в бокса, за да фиксират предпазната „яка", после Фетел получи наказание от десет секунди престой в бокса, след това двамата пилоти на Форс Индия решиха да се извадят взаимно от състезанието, а като за капак Кими отпадна. След всичко това най-нормалното нещо е сега да ме е яд, че изпуснахме шанс за победа, който не вярвам да се повтори тази година. За съжаление ние нямахме темпото да остана с Рикардо и на финала пропаднах до девета позиция. По този начин няма как да съм доволен от спечелените точки, независимо че са първи за нас от началото на годината", завърши испанецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти