Рикардо за победата в Баку: Голям късметлия съм

Рикардо за победата в Баку: Голям късметлия съм

Във вчерашното объркано състезание за Гран При Азербайджан пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо записа поредната си невероятна победа. Австралиецът определено не стартира като фаворит за първото място, но 51 обиколки по-късно се качи на подиума. Така той добави още един трофей към предишните четири, също извоювани при необичайни обстоятелства, както самият Рикардо признава.

Даниел успя да се възползва от проблема на Хамилтън с яката, който го принуди да влезе в бокса, а след това и от 10-секундното наказание на Фетел. След състезанието Рикардо призна: "Излязох голям късметлия. Имам само няколко победи досега, но почти всички са дошли при доста луди обстоятелства или в състезания, които определени не могат да се нарекат скучни. Това в Баку беше просто откачено. Не бяхме с най-бързата кола на пистата цял уикенд и след катастрофата в квалификацията си казах, че просто трябва да се възползвам от всички възможности. Така и направих. Изкарах максималното от всеки рестарт и наваксвах поне по една позиция, ако не и повече".

След победата Рикардо стана четвърти в класирането при пилотите, изпреварвайки Кими Райконен с Ферари, който не записа нито една точка.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти