Волф: В Баку видяхме границите на респекта

Волф: В Баку видяхме границите на респекта

След състезанието за Гран При на Азербайджан най-много се говореше не за победителя Даниел Рикардо, а за инцидента между Люис Хамилтън и Себастиан Фетел. Той стана малко преди рестарта при втората кола за сигурност, когато Хамилтън водеше колоната, а Фетел беше плътно зад него.

Твърде плътно. Двамата се удариха и получиха наказания - единият от стюардите на Баку, а другият от съдбата. Фетел трябваше да замръзне на място в бокса за вечност във Ф1 от 10 секунди, а Хамилтън – да спре за смяна на предпазната "яка". Така поговорката "двама се карат, трети печели" отново доказа себе си и Даниел Рикардо записа първата си победа този сезон, докато Хамилтън и Фетел трябваше да се примирят с четвърта и пета позиция.

Шефът на Мерцедес предупреди, че отношенията между двамата шампиони тепърва ще се сгорещяват, защото залогът е огромен: "Когато свалиш визьора, имаш собствена представа за реалността. Единственият начин да си обясня случилото се е, че Себастиан си е помислил, че Хамилтън нарочно натиска спирачки пред него, което просто не е вярно".

На въпроса какво мисли за наказанието, което получи Себастиан, Волф отговори внимателно: "Когато един пилот направи нещо подобно нарочно, с чист гняв, тогава трябва да се помисли за размера на наказанието му. Той е четирикратен световен шампион и трябва да дава пример на всички млади пилоти по света. Важно е какво си позволява и какво – не".

Хамилтън vs. Фетел 

"Вече имаме 8 състезания зад гърба си и двамата изпитват уважение един към друг, но сега сме в противоречивата ситуация, в която можеше да изпаднем във всеки момент. Все пак вярвам, че този инцидент няма да се отрази на взаимното уважение. Но с всеки кръг ще става все по-горещо между тези две величия в спорта. Те са войници и за тях състезанието е война. Никой не иска да губи дори малко. Да, на пистата са врагове, и единият може да стане емоционален, когато помисли, че другият се опитва да му направи нещо. Но както казах по-рано, Люис не е натискал спирачки. Ще става напечено, но след състезанието би трябвало да можем всички заедно да седнем и да изпием по една бира, както е в много други спортове", коментира Волф.

"Не мисля, че има щети по уважението или поне се надявам. Този спорт има нужда от съперничество и в Баку видяхме, че имаме всички предпоставки за един страхотен шампионат. Тези, които спорят за титлата, няма как да са приятели, но това не означава, че не може да има респект. Може би просто в неделя видяхме границите му", допълни шефът на Мерцедес.

А вие какво мислите за случилото се в Азербайджан и кой според вас ще е новият световен шампион?

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти