Хамилтън се надява децата да не взимат пример от Фетел

Хамилтън се надява децата да не взимат пример от Фетел

Люис Хамилтън заяви, че се надява младите пилоти, които тепърва израстват в моторспорта, да не взимат пример от Себастиан Фетел и постъпката му в Гран При на Азербайджан миналата седмица.

В надпреварата в Баку пилотът на Ферари удари Хамилтън на излизане от 15-и завой в 19-ата обиколка и след това застана до него да се кара, удряйки го леко отново. Люис определи постъпката на Себастиан като "неуважителна", а стюардите наказаха пилота на Ферари с 10 секунди. Фетел от своя страна обвини Люис, че нарочно е натиснал спирачки пред него, което Мерцедес след това отрекоха и подкрепиха думите си с данни от болида на Хамилтън.

"Ще ми трябва малко време, за да погледна ситуацията отстрани, но във всички случаи постъпката на Фетел беше неуважителна. Дори наистина да съм имал лоши намерения и да съм натиснал спирачки пред него, не заслужавам подобна реакция от човек, към когото съм проявявал уважение на пистата. Освен това не мисля, че е хубаво за децата в по-малките категории, които ни гледат, да виждат как един многократен шампион прави подобни неща. Никой не очаква от него да се държи по този начин. Такива постъпки има в картинга и още тогава се научаваш, че не е правилно. Наистина се надявам, че децата в GP2 и GP3 няма да си помислят, че е правилно. Всеки си има собствено мнение, но не се кара така и подобно поведение не е решение на какъвто и да е проблем", заяви Хамилтън.

Колкото до втория удар, Люис е категоричен, че Фетел не е пуснал волана, а го е ударил нарочно: "Ясно е какво направи. Няма друга причина да застанеш до лидера в този етап. Ние сме световните шампиони, най-добрите пилоти в света. Може би, ако вие си карате по пътя, пуснете волана и си извадите ръката през прозореца, ще завиете леко надясно, но ние не правим така. Състезаваме се от години и сме се научили".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти