Хонда си отдъхнаха след Баку

Хонда си отдъхнаха след Баку

В Гран При на Азербайджан миналата седмица Макларън записаха първите си точки сезон и отборът най-после си отдъхна. Въздух си пое и доставчикът им на двигатели Хонда, който отнася всички критики за слабото представяне на тима от Уокинг. Шефът на проект Юусуки Хасегава коментира, че след финала в Баку е почувствал "голямо облекчение", защото Фернандо Алонсо най-после успя да стартира и финишира без повреди, при това в зоната на точките.

През последните седмици Макларън дадоха гласност на разочарованието си от Хонда, но в Азербайджан най-после част от напрежението падна, когато и двете коли пресякоха финиша - нещо, което се случва за първи път този сезон в отбора.

От Хонда обясниха, че новата, трета спецификация на двигателя е донесла около 2-3 десети подобрение и така екипът е успял да навакса част от изоставането си. В интервю Хасегава обясни, че е много доволен от постигнатото: "Много си отдъхнах, когато спечелихме тези две точки. Двамата пилоти свършиха чудесна работа в това трудно състезание и всички сме много доволни. Важно е и двете коли да стигат до финала".

"Този път нямахме притеснения по отношение на надеждността и се радвам, че демонстрирахме развитие, което ни донесе точки. Наистина, резултатът е положителен, но е само в едно състезание, така че все още не мога да кажа, че сме напълно уверени. Само 13 коли финишираха и е редно да се признае, че не бяхме от най-бързите. Напредъкът ни в темпото не е достатъчно голям, за да настигнем лидерите, но си е напредък. Макларън не са особено развълнувани, но са доволни. Беше важно да им покажем, че сме способни на прогрес", допълни Хасегава.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти