Ред Бул: Можем да спечелим отново и без помощта на Мерцедес и Ферари

Ред Бул: Можем да спечелим отново и без помощта на Мерцедес и Ферари

В отбора на Ред Бул са убедени, че до края на сезон 2017 могат да се преборят за победа във Формула 1 и без помощ от фаворитите в шампионата. Това е мнението на съветника в отбора Хелмут Марко. Отборите на Мерцедес и Ферари буквално се лишиха сами от възможността да спечелят тази неделя в Азербайджан и така подариха победата на Даниел Рикардо от Ред Бул.

Първо Себастиан Фетел сам си изкара наказание за безсмисления удар срещу Люис Хамилтън, и то не в опит за атака, а при движение зад колата на сигурността. Недобре закрепена предпазна „яка" към болида на Мерцедес пък отне победата от ръцете на Хамилтън.

"Победата в Баку беше много, много важна за отбора. Ние имахме много подобрения по колата за този уикенд. Да, нямаше да спечелим при нормално стечение на обстоятелствата, но всичко това дойде като голяма награда за труда, който положиха всички в отбора", заяви Хелмут Марко.

"Убеден съм, че и без помощта на Мерцедес и Ферари ние можем отново да спечелим до края на шампионата. Рикардо върши страхотна работа и винаги измъква максимума. Когато някой пилот в по-бърз болид имаше проблем, той винаги беше там и се качваше на подиума вместо него. Сега го направи отново, но този път спечели и отново го заслужаваше, защото никога не се предава и дава всичко от себе си до финала", завърши австриецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти