Хамилтън споделя за колите, страстта към екстремни спортове и MotoGP

Хамилтън споделя за колите, страстта към екстремни спортове и MotoGP

Люис Хамилтън е жаден за четвърта световна титла във Формула 1, но преди нея трябва да преодолее препятствието, наречено Себастиан Фетел, който в момента оглавява класирането в шампионата. От Monster Energy, с които Хамилтън работи, взеха интервю на шампиона за колите и страстта му към екстремните спортове.

Връзката ти с Monster подхожда на твоята страст към екстремни спортове, това ще те мотивира ли да опиташ други неща?
Определено – това е една от причините да работя с Monster Energy. Вече обсъждаме някои възможни проекти – но не мога да кажа нищо повече в момента.

Когато си на лимита във Ф1 и твоите хобита налага ли ти се да търсиш границата на своите способности?
Успехът ме мотивира. Още от дете, когато започнах да се състезавам си поставях високи цели, за да съм възможно най-добър в това, което правя. Това важи и до ден днешен. Трябва да си близо да ръба, иначе какъв е смисълът?

 

Предупреждавали ли са те да не се занимаваш с опасни спортове? Разрешават ли ти?
Ха-ха, през цялото време. Всички членове на моето семейство ми се карат непрекъснато. Не мисля, че това е нещо необичайно. Разбира се, аз нося отговорност към отбора и спонсорите, така че не бих направил нещо, което да застраши нашата работа. Ф1 означава толкова много за мен лично и има голяма разлика между това да се забавляваш и да поемаш ненужни рискове.


Валентино Роси също е атлет на Monster Energy. Би ли искал да го последваш един ден в MotoGP? Или поне да опиташ?
Обичам моторите, но не карам много извън писта. Движа се понякога с моите MV Agusta. Чувството за свобода е невероятно, когато си само ти и мотора. Но състезанието е нещо съвсем различно. Аз съм голям фен на MotoGP, шампионатът е уникален. Наистина един ден бих искал да опитам мотор от MotoGP!

Казвал си още, че би желал да се състезаваш в NASCAR. Би ли разговарял с Mercedes да ти разрешат да участваш, както направи Алонсо в Indy 500?
Сега съм се фокусирал изцяло над Формула 1 и постигането на повече победи и шампионски титли, така че не бива да се разсейвам. Ф1 е върха на моторните спортове и, макар че се възхищавам на тези, които карат в Indy 500, нямам планове да заменя Ф1 с нещо друго. Сериите NASCAR са много интересни и може би някога ще ми се поиска да ги видя по-отблизо.

Този сезон изглежда ще има яка битка между теб и Себастиан, какъв би бил мечтаният финал? Победа седмица по-рано или в последния завой на последната обиколка в Абу Даби?
За феновете и за шоуто ще бъде най-интересно да има битка до самия край. Обичам да се състезавам и четвърта титла е моята цел. Ферари показаха, че са много бързи, така че ни очакват вълнуващи битки до последния момент.

Имаш ли определена песен, която те мотивира преди състезание?
Слушам различна музика и нямам някое определено парче. Понякога си правя Гран При плейлиста. Потърси Люис Хамилтън в Spotify и ще я намериш.


Ако можеш да посъветваш с едно изречение петгодишно момче, какво би му казал?
Работи здраво в училище. Винаги слушай родителите си, защото, макар понякога да ти се струва, че не са прави, те са по-умни от колкото си мислиш. Не обръщай внимание на хората, които ти пречат. Постави си големи цели, работи здраво, вярвай и никога не се отказвай.

Минавал ли е някога целия ти живот за секунди пред очите?
Не.

Кои са обикновените удоволствия в живота за теб?


Семейство, музика и приятели.

 

Ако ти кажат, че може да караш само на една писта още веднъж, коя би избрал?


Макао до Хонг Конг. Това е откачено улично трасе, на което се състезавах във Формула 3. Половината е дълга права, която върви покрай морето, а другата половина е със супер тесни завой в стария град. За мен това е най-яката писта в света.

 

Някои хора казват, че си най-големия късметлия, какво мислиш за това?
Чувствам се наистина благословен. Издигнахме се от нищото – баща ми работеше на четири места, за да мога да се състезавам в картинг, така че да сме на ясно – моят успех е изграден върху много работа, настойчивост, стремеж и големи мечти. Това ми даде възможност да се състезавам във Формула 1.

Кой беше последният път когато си плакал или коремът те е болял от смях?
Всеки път когато говоря с Кевин Харт.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти