Верстапен: Най-добрият шанс за победа на Ред Бул се изпари

Верстапен: Най-добрият шанс за победа на Ред Бул се изпари

Макс Верстапен заяви, че Ред Бул са имали големи шансове за победа в Гран При на Сингапур, които са се изпарили след катастрофата с Ферари, и сега не е ясно дали отново ще имат подобна възможност.

Верстапен и съотборникът му Даниел Рикардо направиха силна квалификация и бяха на втора и трета позиция на стартовата решетка на "Марина Бей". Макс се опита да се възползва от слабото потегляне на Фетел, но това завърши с удар и отпадане. Даниел пък имаше проблем със скоростната кутия и не успя да атакува Хамилтън за победата.

На въпроса какви са очакванията му за оставащите състезания от календара, Верстапен отговори: "Няма да имаме толкова добри шансове, колкото в Сингапур. Това беше най-голямата ни възможност да запишем добър резултат и не се осъществи. Но нещата не се развиват в моя полза цяла година. Може би това трябва да продължи още известно време, за да мога после да имам няколко силни години, в които всичко ми върви".

Макар това да бе поредното отпадане на младия Макс този сезон, той не изглежда твърде разочарован и обясни, че гледа да не се ядосва за неща, които не зависят от него: "Така съм възпитан. Не са ми позволявали да се разочаровам и не съм го правил. Особено в ситуации, в които не мога да променя нищо. Напълно излишно е. Ако се бориш за титлата и в последното състезание пратиш всичко по дяволите, тогава е различно. Тогава сигурно ще метнеш нещо, за да си излееш гнева. Но аз не съм в такава ситуация. Не съм сгрешил никъде. Просто имам такава година, в която нещата се объркват в неделя".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти