Ален Прост: Абсурдно е да говорим за Хамилтън и седем титли

Ален Прост: Абсурдно е да говорим за Хамилтън и седем титли

Легендата на Формула 1 – четирикратният шампион Ален Прост – заяви, че е ненужно и дори абсурдно хората да обсъждат дали Люис Хамилтън един ден ще успее да изравни историческия рекорд на Михаел Шумахер от седем световни титли. В неделя Люис успя да изравни постижението на Прост и Себастиан Фетел и се превърна в четирикратен шампион след сезон, през който подобри няколко рекорда, включително и такива, които бяха под знаците на Шуми и Аертон Сена.

На въпроса дали Хамилтън има почва под краката си и потенциал да счупи рекорда от седем световни титли на Шумахер, Прост отговори: "Когато имаш четири титли, петата просто е прекалено далеч. Ти живееш за Гран При след Гран При – тренировки, квалификация, състезание. Няма да бъде добре за един пилот да мисли по какъвто и да било друг начин, така че да се говори за седем титли сега е абсурдно".

Прост изрази и съмнението си, че след триумфа на Люис е редно да се каже, че той вече се намира на друго ниво: "Рекордите са направени, за да бъдат подобрявани. Люис направи това с някои от тях, които мислехме за невъзможни, като например броя полпозишъни. Но това е следствие и от други фактори. Състезанията през сезона са повече от преди и колите са по-надеждни, така че след като обстоятелствата се променят е нормално и рекордите да падат. Всичко това подхранва споровете между феновете на Формула 1 за постиженията на пилоти от различни поколения. Всеки има своя собствена представа кой е най-добър".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти