Очаква се Торо Росо да потвърдят Гасли и Хартли за сезон 2018

Очаква се Торо Росо да потвърдят Гасли и Хартли за сезон 2018

След като през 2017 в кокпита на Торо Росо се смениха доста пилоти, отборът най-накрая ще се спре окончателно на състезателно дуо за следващия сезон. Очаква се това да бъдат Брендън Хартли и Пиер Гасли. Двамата караха заедно за първи път в Мексико и после в Бразилия и изглежда затвърдиха предположенията за 2018. Скептиците биха казали, че едва ли има нещо сигурно за отбора, който започна настоящия сезон с Даниил Квят и Карлос Сайнц, след което завъртя истинска рулетка от пилоти. Но при положение, че Торо Росо са изправени пред генерална промяна със смяната на доставчика на двигатели догодина, те без съмнение се нуждаят от това да заключат поне състезателната двойка.

Д-р Хелмут Марко заяви, че може би в най-скоро време ще има официално заявление. Той загатна още, че за момента отборът има други проблеми.

Една от трудностите, за които говори съветникът на Ред Бул, най-вероятно са отношенията с настоящия доставчик на двигатели за тима – Рено. Все още незатихналата драма между двете страни доведе до тежки думи след като Брендън Хартли беше принуден да се оттегли в 2 от 3 състезания заради повреда в задвижващата единица. Френският производител изпрати своя съветник Ален Прост да овладее ситуацията, но твърде малко информация успя да излезе по въпроса как е протекла срещата.

От своя страна шефът на Торо Росо Франц Тост отбеляза, че Хартли и Гасли са снабдили тима със „силни активи“ в последните състезания. В резултат на това, тандемът е със силни надежди да продължи да гради своите сили през 2018.

Двамата млади пилоти имат известен списък с успехи в начинаещите си кариери. Хартли е победител веднъж в 24-те часа на Льо Ман и два пъти в световния шампионат за издръжливост с Порше. Гасли е шампион в GP2 сериите миналата година.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти