Гледай на живо

100 години ски спорт в България

Хамилтън: С болидите догодина ще бъде все едно караш автобус

Хамилтън: С болидите догодина ще бъде все едно караш автобус

Пилотът на Сребърните стрели Люис Хамилтън заяви, че болидите през идния сезон 2018 ще наподобяват карането на автобус. Догодина ще бъде въведен т. нар. "ореол", така обичан от Жан Тод, който ще има за цел да осигури по-голяма безопасност за пилотите. Освен това според промяна в правилата, всеки пилот ще има на разположение по само три двигателя на година вместо четири, както бе досега, което вероятно ще означава, че наказанията на стартовата решетка ще станат дори по-чести отсега.

"Със сигурност ще бъде по-зле", коментира Хамилтън пред Tuttosport. "Ще бъдем принудени да караме като ендуранс пилоти. Ние вече имаме ограничения за горивото, сега пристига ореолът и карането ще бъде като на автобус. Болидите ще бъдат тежки, колкото тези в НАСКАР, спирачният път ще бъде по-дълъг и със сигурност това не е, което искаме ние. По този начин никой пилот няма да може да разкрие целия си потенциал".

Миналата седмица пък шефът на Мерцедес Ники Лауда разкритикува новото ръководство на Формула 1 и заяви, че те се опитват да предпазят пилотите все едно са бебета.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти