Рикардо не е убеден, че иска да кара за Ферари

Рикардо не е убеден, че иска да кара за Ферари

Даниел Рикардо не е убеден, че Ферари може да бъде следващият му тим във Формула 1. След като Макс Верстапен преподписа до края на 2020 г., ръководството на Ред Бул очаква австралиецът да вземе решение за нов договор след 2018. "Много мило от тяхна страна" призна Рикардо. "Искат да задържат Макс и мен в отбора, обаче аз не бързам още. Много уважавам Ред Бул, но все още имам много време, за да обмисля добре нещата."

28-годишният пилот сподели, че единствената му цел е да бъде в най-добрата кола за в бъдеще. В последните сезони "най-добрата кола" определено е Мерцедес,с която Ботас не се представя по най-блестящия начин. Ако тенденцията продължи и през 2018 година, немският отбор със сигурност ще търси по-силен съотборник на Люис Хамилтън.

Друга опция за Рикардо може да бъде Ферари. По всичко личи, че тимът от Маранело излиза от дългата криза и техният болид вече е доста конкурентен на Мерцедес. Там, също така, все още се състезава последният червен шампион Кими Райконен, но той определено не показва постоянството и резултатите отпреди десетина години. Като добавим и факта, че Дани има италиански корени, вероятността да се обвърже с Ферари изглежда висока.

"Ако кажа, че не ми е мечта да карам за Ферари, ще излезе, че нямам интерес", дипломатично заяви Рикардо. "Но думата "мечта" е твърде силна. Мечтата ми е да спечеля световна титла с най-добрата кола, не знам какво друго да кажа."

Между редовете като че ли се чете категоричното желание на Дани да вдигне купата независимо с кой отбор. От друга страна, хипотетично Себастиан Фетел едва ли би искал бившия си колега от Ред Бул отново за съотборник, този път във Ферари. Австралиецът добавя: "Не съм убеден, че Фетел би желал мен. Не знам дали той има властта да казва на отбора кой да му бъде съотборник, но няма да мисля по този въпрос. За мен е важно да продължавам да карам на същото високо ниво и това ще определи съдбата ми.“

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти