Алонсо ще тества с Тойота в Бахрейн

Алонсо ще тества с Тойота в Бахрейн

Вероятността Фернандо Алонсо да се състезава за Тойота в 24-те часа на Льо Ман през 2018 нарасна значително. Испанецът ще тества хибрида TS050 в Бахрейн ден след края на Световния шампионат по издръжливост. Президентът на японския отбор Хисатаке Мурата сподели, че Алонсо излъчва огромен ентусиазъм и страст към моторните спортове и е истински състезател.

Двукратният световен шампион от Формула 1 участва в тазгодишното издание на Индианаполис 500 и изяви желание да завърши т. нар. троен шлем на моторните спортове. Подобно достижение има само покойният британец Греъм Хил. То включва победи в Индианаполис, 24-те часа на Льо Ман и световната титла във Формула 1. Според някои тълкования тройният шлем включва победа в Монако, а не непременно първо място в целия шампионат, но Фернандо така или иначе е постигнал и двете.

36-годишният испанец ще се състезава в 24-те часа на Дайтона през януари като част от подготовката за предизвикателството на Льо Ман. Тойота, които никога досега не са печелили надпреварата в Льо Ман, все още не са потвърдили, че продължават участието си в следващия сезон на Световните серии по издръжливост, но се очаква да го направят.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти