Формула 1 не е ресторант за бързо хранене

Формула 1 не е ресторант за бързо хранене

Бившият собственик на Формула 1 Бърни Екълстоун предупреди новото ръководство Либърти Медия да не третират спорта като франчайз за бързо хранене. Бърни беше начело на Ф1 до началото на 2017 г. Въпреки първоначалното споразумение той да остане на поста три години, американците побързаха да го отстранят от позицията.

До момента Екълстоун не беше отправял сериозни критики към Либърти. Разбира се, не е изненада, че той не е съгласен с много от техните възгледи.

"Винаги съм се отнасял към Формула 1 като ресторант с три звезди от каталога Мишлен. Не е правилно да третираш този спорт като верига за бързо хранене." Британецът предположи, че новите собственици на са били докрай наясно с Ф1 или как да бъде ръководена тя. "Те трябва да се събудят. Нямам нищо против тях, всъщност ги съжалявам. Все едно да дадеш на зъболекар лекарска работа."

Екълстоун посочи, че високата цена, която са платили Либърти, за да купят спорта, е най-яркото признание за четирите десетилетия, през които той е изграждал шампионата. Той е убеден, че ако оценката била лоша, американците е нямало да направят закупуването. "Мислехме, че е добър момент за продажба. Може и да сме сбъркали, но не съжалявам за нищо", допълни Бърни.

Британецът все още има почетно място в управителния съвет, но признава, че не се вслушват в неговите съвети. Въпреки това той не чувства да е бил изигран: "Може би не знаят как да ме помолят да се оттегля. Чейс Кери искаше моята позиция, така че аз му казах – ти купи колата, карай я".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти