Двигателят на Хонда е "почти приличен" твърди шефът им

Двигателят на Хонда е "почти приличен" твърди шефът им

Едно състезание остава до края на проблематичното тригодишно партньорство между Хонда и Макларън и едва сега японците се осмеляват да кажат, че двигателят им е "почти приличен" в сравнение с останалите съперници. Това определение е много далече от похвала за прогреса на Хонда след тяхното завръщане в спорта през 2015.

"От „Монца" насам нашият пакет и представянето на двигателя е на почти прилично ниво" заяви Юсуке Хасегава, който е начело на екипа на Хонда във Формула 1. "Успяхме да максимизираме работата на двигателя в Бразилия, което е обнадеждаващо." Хасегава посочи, че състезанието на "Интерлагос" е било успешно с Алонсо, който завърши на осмо място, и че това постижение отразява точно силите на тима: "По-бързи сме от Уилямс и сме почти на същото ниво с Форс Индия".

Японците са народ, който е известен със своята скромност и сдържаност в говоренето. Това очевидно се отнася и до двигателя на Хонда, който е доста "сдържан" при изпреварване. В Бразилия Фернандо имаше добро темпо, но не успя да преодолее Фелипе, защото неговият Макларън нямаше достатъчно мощност. По думите на Хонда, те имат намерение да подобрят този показател за старта в Абу Даби.

Като цяло, японският производител може би се осмелява да дава изявления, тъй като действително отбелязаха напредък поне в надеждността на двигателя. От друга страна, те са длъжни да покажат самочувствие преди началото на сътрудничеството с Торо Росо. Ако през 2018 нещата не потръгнат добре, не е изключено Хонда да започне да се защитава, като хвърля евентуални упреци върху самия болид. Рано е за догадки и спекулации, но при всички положения японците се нуждаят от нещо много повече от "почти прилично", ако искат да се задържат в спорта.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти