Верстапен не иска сезонът да свършва

Верстапен не иска сезонът да свършва

Дни преди финала на кампанията за 2017 в Абу Даби Макс Верстапен сподели, че не му се иска сезонът да свършва. Изявлението на младия холандец идва след няколко добри резултата, сред които две победи в Малайзия и Мексико.

През първата половина на сезона ситуацията за Макс беше коренно противоположна. Той записа едва един подиум, последван от пет отпадания в рамките на 7 поредни старта. Верстапен влезе в лятната пауза на дъното на отчаянието, но той успя да намери сили да се измъкне от негативната серия. След победите на "Сепанг" и "Мексико", както и второто място на "Сузука" пилотът на Ред Бул се почувства окрилен. За него все едно сезонът започна истински чак през октомври, така че не е чудно, че не му се иска да свършва.

Макс е пределно мотивиран да се представи добре на финала на сезона на "Яс Марина". "Миналата година направихме добро състезание, като се има предвид, че пропуснахме един питстоп заради завъртане на завой 1. Беше трудно да запазя гумите до финала, но все пак завърших на 4 място."

Запитан какво мисли за пистата в Абу Даби, Верстапен сподели, че е доста вдъхновяващо да се пилотира вечер под светлините. Любимите му част от "Яс Марина" са бързите завои 2 и 3. "Финалният сектор изисква много прецизност от пилота, но пък от друга страна би трябвало да е най-силна за нашата кола".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти