Сайнц започва да се чувства у дома си в Рено

Сайнц започва да се чувства у дома си в Рено

Карлос Сайнц младши твърди, че е започнал да се адаптира добре към условията в Рено, след като наскоро се присъедини към отбора. Испанецът, който дълги години беше част от програмата за млади пилоти на Ред Бул, стартира във Формула 1 през 2015 с Торо Росо. Той се премести под наем при французите за състезанието в САЩ, а през следващия сезон ще бъде титуляр. Промяната беше част от сделката на Рено да започне да доставя двигатели за Макларън, вместо за Торо Росо.

Сайнц отбеляза точки още в дебюта си, като се класира седми в Тексас, след това отпадна в Мексико и финишира 11-и в Сао Пауло. Карлос демонстрира радост и ентусиазъм от началото на новия си живот в Рено. "Тръгнах си от Бразилия с позитивна нагласа, защото вече започвам да се чувствам като у дома си в колата на Рено. Отиваме в Абу Даби с увереност и цел да се борим за точки."

Испанецът сподели още, че шестата позиция в шампионата ще бъде много оспорвана, но той е готов за предизвикателството. За него било полезен опит да се присъедини към заводски тим, а тъй като това се е случило в средата на сезона, имало много работа за вършене. "Все още свиквам с колата, но се надявам на стъпка напред в Абу Даби."

Рено излизат в последния кръг на временната седма позиция в шампионата на конструкторите, като са на 4 точки зад напускащия ги клиент Торо Росо, и само на 2 пред Хаас. Нико Хюлкенберг, който отбеляза 35 от общо 49 точки за сезон 2017, отбеляза, че пистата "Яс Марина" трябва да пасва по-добре на двигателя им, отколкото "Интерлагос".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти