Алонсо с първи тест за 24-те часа на Дайтона

Алонсо с първи тест за 24-те часа на Дайтона

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо проведе първия си тест с United Autosports, с които през януари ще се състезава в "24-те часа на Дайтона". Подготовката му започна дни след теста в затворения кокпит на Тойота за "Льо Ман" в Бахрейн и дни преди последния кръг от календара на Ф1 в Абу Даби.

Тестът за Дайтона бе проведен на "Арагон", Испания в LMP2 шаси. Испанецът делеше автомобила си с Фил Хенсън, с когото ще бъдат съотборници през януари. На помощ на Алонсо дойде и Фелипе Албукерке – GT победител. 24-те часа на Дайтона всъщност ще бъде първото състезание на Алонсо в професионалната му кариера в спортен автомобил, а като причина за участието му се изтъква нуждата от ендуро опит, който впоследствие да му послужи в "24-те часа на Льо Ман". Основната цел на испанецa е печеленето на т. нар. "triple crown" (победи в Гран При на Монако, Инди 500 и "24-те часа на Льо Ман"), притежавана единствено от Греъм Хил.

"Тестът беше чудесен. Очевидно графикът ни е много натоварен, но беше страхотно, че успях да вляза в автомобила за първи път. Това беше нужен шейкдаун преди официалния тест", сподели Алонсо, който ще се присъедини към тима в САЩ за официална подготовка на 5-7 януари. Самото състезание е насрочено за края на месеца – 27 – 28 януари. Освен Хенсън съотборник на Алонсо ще бъде и новият тест пилот на Макларън Ландо Норис.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти