Гледай на живо

Празненствата във Велико Търново за 100-годишнината на Етър започват с демонстративен женски мач срещу полския Медик

Кубица ще кара за Уилямс на теста в Абу Даби

Кубица ще кара за Уилямс на теста в Абу Даби

Уилямс официално обявиха, че ще бъдат представяни на теста в Абу Даби в началото на следващата седмица от Роберт Кубица, Сергей Сироткин и Ланс Строл. И докато последните двама пилоти са част от екипа на тима, Кубица все още не е обявен като такъв. Полякът е свързван с освободеното от Фелипе Маса място в тима, като дори германското издание RTL си позволи да обяви, че вече е подписан и договорът между двете страни.

Кубица ще кара и в двата дни на "Яс Марина" след финала на сезона във Формула 1. Това ще бъде третият тест на Роберт с Уилямс и вторият му с болид от сезон 2017, като първият бе с Рено през август.

Тимът описа като "вълнуваща" възможността да излезе на пистата с трима толкова различни пилоти – "Ланс, вече потвърден пилот за 2018-а, Роберт с огромния си опит и Сергей като изключително обещаваща звезда във Ф1". Уилямс и Заубер са единствените отбори, чиято стартова редица все още не е уточнена.

Кубица се завърна на пистата в средата на годината, като направи над 250 обиколки в два теста за Рено, които показаха, че той е напълно готов физически да се състезава отново във Формула 1 след катастрофата си през 2011-а. През октомври полякът направи и тестове за Уилямс на пистата "Силвърстоун", в които е убедил ръководството на отбора, че отново може да се състезава на най-високо ниво.

Сироткин ще излезе на пистата само в неделната сутрин, докато Строл ще се фокусира в първия ден. Тестът е под знака на Пирели с новите им гуми за сезон 2018.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти