Фетел и Хамилтън с шеговити закани преди финала в Абу Даби

Фетел и Хамилтън с шеговити закани преди финала в Абу Даби

Люис Хамилтън си подсигури титлата предсрочно и може спокойно да си позволи шеги и добро настроение преди финала в Абу Даби. Британецът с удоволствие се впусна в размяна на полусериозни нападки с основния си съперник Себастиан Фетел.

Люис спечели шампионата още в Мексико, след като беше записал 9 победи през годината срещу само 5 за Себ. Почти през целия сезон битката помежду им беше оспорвана, но на практика рядко се случваше съперничество гума до гума. Имаше само две директни изпреварвания, като и двете бяха осъществени от Хамилтън. На пресконференцията на "Яс Марина" 32 годишният британец не можа да се сети коя от направените маневри през сезона му е била любима. Фетел го прекъсна с думите: "Няма какво толкова да си спомня човек, когато не му се налага да изпреварва много хора", като явно намекна за превъзходството на Мерцедес пред останалите.

"Теб те изпреварих два пъти" не му остана длъжен Хамилтън. "Това бяха най-вълнуващите изпреварвания. Когато се състезавахме отблизо, се забавлявах най-много." Независимо от разменените реплики, Люис очаква Фетел и Ферари да са много по-силни и опасни през следващия сезон. Словесният им дуел отразява допълнително решимостта и на двете страни да завършат подобаващо в Абу Даби. "Всеки от нас двамата иска да бъде пред другия, така че съм напълно мотивиран да финиширам сезона по начина, по който печелих през втората половина на годината". Хамилтън добави още, че Фетел е спечелил състезанието в Бразилия, така че той няма да му позволи да повтори успеха и в Дубай.

Фетел на свой ред беше попитан какво смята, че би получил, ако във Формула 1 се радваха повече отличия. "Трябва да взема за маневра на годината, личност на годината и какво друго? Феър плей? Не, това не, но първите две ги заслужавам за Баку." Припомняме, че в Азърбайджан Себастиан побутна Люис странично, защото реши, че британецът нарочно го беше предизвикал с натискане на спирачките.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти