Фетел най-бърз след първата тренировка за ГП на Абу Даби

Фетел най-бърз след първата тренировка за ГП на Абу Даби

Пилотът на Ферари Себастиан Фетел е мотивиран да завърши с победа 2017 година и го показа в днешната първа свободна тренировка за последната от сезона във Формула 1 Гран При на Абу Даби. Лидерът на Ферари записа най-добро време в началото на подготовката за неделното състезание, докато спечелилият четвъртата си световна титла два кръга по-рано Люис Хамилтън остана втори.

Британецът изостана от лидера Фетел на 0.120 сек, но от подготовката за съботната квалификация остават още две свободни тренировки. Макс Верстапен бе по-бързият пилот на Ред Бул в сутрешната сесия. Австралийският му съотборник Даниел Рикардо не успя дори да се доближи до темпото на холандеца и остана едва десети.

Тренировки за Гран При на Абу Даби 2017@@@

Другият пилот на Ферари Кими Райконен записа четвърто време, като изостана от съотборника си Фетел на половин секунда. Едва пети остана Валтери Ботас, който продължава да е далеч от скоростта, която всички очакват от пилот на шампионския отбор на Мерцедес.

Серхио Перес отново класира болид на Форс Индия веднага след големите фаворити от Ферари, Мерцедес и Ред Бул. Мексиканецът записа шесто време, а седми се нареди голямата звезда на Макларън. Испанецът ще пробва да измъкне максимума в последното състезание на британския тим с японския доставчик на двигатели Хонда, един период, който и двете страни ще искат по-бързо да забравят.

Тренировки за Гран При на Абу Даби 2017@@@

Другият пилот на Макларън Стофъл Вандоорн се класира осми, оставяйки Фелипе Маса девети. Бразилският пилот на Уилямс участва в последния състезателен уикенд в кариерата си във Формула 1.

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГРАН ПРИ НА АБУ ДАБИ ОТ:

Петък (24 ноември)

11:00- 12:30 часа - Първа свободна тренировка

15:00 - 16:30 часа - Втора свободна тренировка

Събота (25 ноември)

12:00 - 13:00 часа - Трета свободна тренировка

15:00 - 16:00 часа - Квалификация

Неделя (26 ноември)

15:00 часа - Състезание


Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти