Тестват нов микрофон за подобряване на звука от двигателите

Тестват нов микрофон за подобряване на звука от двигателите

Формула 1 работи по въпроса за усилване на звука от двигателите, за да задоволят телевизионната аудитория. Досегашните усилия бяха насочени към това да се увеличи шума от самите задвижващи единици, но не беше постигнато нищо. Новите собственици от Либърти Медия са стигнали до нов подход. Според немското издание Ауто Билд, вместо да се правят безуспешни опити двигателите "да реват" по-силно, идеята е да се подобри звука за зрителите пред ТВ екраните.

На този етап е разработен специален устойчив на топлина микрофон, който се разполага в близост до изпускателната тръба. Нововъведението е било изпробвано вчера в болидите на Форс Индия по време на тестовете в Абу Даби. Твърди се още, че Ф1 микрофонът е бил проектиран в сътрудничество със звуков инженер от Холивуд, работил във филми като Rush ("С пълна газ") и Fast and furious ("Бързи и яростни").

В резултат от тестовете шумът от двигателя звучал много по-сурово и автентично. По-ранни версии на микрофона са били изпробвани в САЩ, Мексико и Бразилия. Източник от Формула 1, свързан с работата по проекта, е заявил, че новото устройство все още не е завършено, и подобряването му продължава.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти