Запознайте се с надеждата на Рено за връщане на върха във Формула 1

Запознайте се с надеждата на Рено за връщане на върха във Формула 1

Запознайте се с новия претендент на Рено за връщане на върха в предстоящия сезон 2018 във Формула 1. Надеждите на французите, с които е обременен новият R.S.18, са много големи. Това е третото шаси от завръщането на Рено като заводски отбор и вече всички са нетърпеливи и вярват, че е време за големия пробив.


Според хората, отговорни за проекта, R.S.18 е проекция и продължение на концептуалните идеи на дизайнери и инженери, които бяха изпробвани още върху старата кола през миналата година. Иновация има и тя е в системата на окачването, както и в начина, по който е увеличено аеродинамичното притискане. Първата визуална промяна е интегрираната система за сигурност на пилота "ореол" и променен капак на двигателя, след като правилата забраниха "акулската опашка".

Новият 1.6-литров турбо V6 двигател е готов в последната си версия, след дълга зимна програма на стендови тестове. Очаква се с повишената мощност и подобрената ефективност от Рено да се доближат максимално до лидерите в шампионата. Не по-малко важна задача е било подобряването на надеждността, след като през 2018 година всеки болид ще има право на само три двигателя, преди да започнат наказанията.

Новият Renault R.S. 2018@@@

 

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти