Шампионите от Мерцедес представиха новата "сребърна стрела" (снимки+видео)

Шампионите от Мерцедес представиха новата "сребърна стрела" (снимки+видео)

Шампионите от Мерцедес представиха днес новия си състезателен автомобил за сезон 2018 във Формула 1. Преди официалната церемония W09 EQ Power+ направи своя дебют на британската писта "Силвърстоун", на която преди дни Даниел Рикардо удари новия RB14. Честта да се качи първи в болида се падна на Валтери Ботас, а следобед щафетата пое четирикратният световен шампион Люис Хамилтън.

По традиция световните шампиони комбинираха медийната част с един от двата т.нар. "филмови дни", позволени по правилник във Формула 1. Основен спонсор на тима остава Petronas, а освен него на болида присъстват логата на Epson, Qualcomm и новият партньор Tommy Hilfiger.

Шампионите от Мерцедес представиха новата "сребърна стрела"@@@

Шефът на отбора Тото Волф разкри, че най-голямата разлика между новия автомобил и този от сезон 2017 се корени в детайлите: "Не мога да назова конкретна промяна, но е видно колко по-тясна е задната част на автомобила. Ние не можем да копираме други коли и се опитваме да запазим своята философия". Миналогодишният болид си спечели названието "примадона", задади някои затруднения с настройките, а Волф сподели, че тази година иска да вижда само позитивните страни на "примадоната" и болидът да притежава повече скорост.

Шампионите от Мерцедес представиха новата "сребърна стрела"@@@

Люис Хамилтън заяви, че W09 EQ Power+ е по-добър от миналогодишния автомобил във всеки един аспект: "Отвътре автомобилът е много по-различен, изпипан, така че да се представя дори по-добре от миналогодишния. Инженерите свършиха феноменална работа - много съм горд и благодарен. Аз съм във форма и съм готов съм да печеля с него".

Резервни пилоти на отбора за предстоящия сезон ще бъдат Джордж Ръсел и Паскал Веерлайн, който загуби състезателното си място в Заубер и се завърна в DTM сериите.

Сребърните стрели са шестият тим от Формула 1, който показва машината, с която ще се бори за титлата през годината. Само няколко часа след тях това направиха и основните им конкуренти от Ферари.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти