Алонсо знае какъв е залогът за Макларън този сезон

Алонсо знае какъв е залогът за Макларън този сезон

Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо говори пред медиите по време на представянето на новия MCL33. Испанецът заяви, че е развълнуван от малкото време, което остава до първия предсезонен тест във Формула 1 в понеделник и няма търпение да се качи в болида.

"Усетих зимата си по-кратка от обикновено, тъй като вече бях в кокпита за 24-часово състезание и няколко тестове със спортни коли. Аз наистина нямам търпение да вляза във Ф1 болида за първи път от три месеца. Гледайки новата ни кола се чувствам изключително развълнуван и неспокоен. Знам колко важна е тя за отбора в момента и се надявам тя да достигне това ниво, което всички в отбора искаме и заслужаваме. Ако сме способни да развием ключовите си страни от миналогодишното шаси и да ги обвържем с подобрения двигател на Рено, мисля, че ще можем да направим стъпка напред. Колата наистина изглежда много изпипана, стегната и добре замислена. Мисля, че новият цвят е страхотен и хваща окото", сподели Алонсо.

Съотборникът на двукратния Ф1 шампион Стофъл Вандоорн потвърди, че целият тим разчита доста на новия болид и сподели, че се надява да започнат сезона на една по-стабилна основа, която лесно да развиват в хода на състезанията.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти