Победата на Фетел в Канада може да се окаже най-важната в кариерата му

Победата на Фетел в Канада може да се окаже най-важната в кариерата му
Миналата неделя Себастиан Фетел спечели на писта, определяна от всички и статистически доказващо го за запазена територия на Люис Хамилтън и Мерцедес. Случилото се разигра точно в Монреал по време на Гран При на Канада, когато никой не го очакваше, а и началото на уикенда изглеждаше като предизвестие на пълен провал за Ферари. Болидът на италианците изглеждаше сякаш няма как да бъде конкурентоспособен на Мерцедес и много бързите в петък и събота Ред Бул, независимо какво ще променят от Скудерия по настройките му.
В квалификацията обаче Фетел показа защо има четири световни титли зад гърба си, изчака до самия край на третата част и с убийствено бързи две последни обиколки буквално матира конкурентите. Точно в съботната квалификация германецът положи основите на победата си, а в неделя припомни на всички годините си в Ред Бул и какво се случваше, когато застане на първа позиция и има нужната скорост.
Точно такива изненади обаче могат да пречупят световните шампиони и да нагнетят напрежение върху отбора и най-вече върху Хамилтън. Британецът има история с неочаквани сривове във формата и психиката си, когато нещата в отбора и представянето на болида не са по негов вкус и на обичайното високо ниво. Истина е, че това се случва изключително рядко, но точно победата на Фетел в Монреал може да се окаже камъчето, което да обърне "каруцата".
Заради това третата победа този сезон за Фетел в Канада, която е номер 50 в кариерата му, може да се окаже най-важната за четирикратния световен шампион от началото на приключението му в Скудерия. Следващото състезание, при завръщането на Формула 1 във Франция, ще покаже дали това е така.
Ако победният ход на Себастиан продължи, всичко може да се обърне в полза на отбора от Маранело и пилота от Хепенхайм, мечтаещ от хлапе да спечели с червения болид на Ферари световната титла във Формула 1. Сезонът е много дълъг и класирането на върха може да се промени още няколко пъти, но точно победите на писти, които предварително определяш като място за минимализиране на загубите, печелят титлите във Формула 1.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти