Фетел може да изяде Леклер жив, смята Вилньов

Фетел може да изяде Леклер жив, смята Вилньов

Ако Шарл Леклер евентуално бъде повишен във Ферари на мястото на Кими Райконен, Себастиан Фетел може "жив да го изяде". Това е мнението на световния шампион за 1997 Жак Вилньов.

Според канадеца, Ледения заслужава да получи още две години удължаване на договора, защото кара много добре през този сезон. Кими е трети в шампионата и е само на 43 точки зад лидера Фетел, при това без да е постигал победа.

"Трети е в шампионата, често е по-бърз от Фетел, а когато не е, е колко? Една десета зад него? Той е супер важен за развитието на колата" каза Вилньов.

"Целият отбор работи фантастично сега. Ако сложите младо лъвче до Фетел, той какво ще направи? Ще го изяде живо".

"Независимо дали младия пилот бъде унищожен или всичко ще свърши в сълзи, целият тим ще заработи по-бавно през тия две години, а това определено не е конструктивно".

Вилньов разви тезата си, че Леклер не трябва да бъде повишаван, защото развитието на младите пилоти е задача на малките отбори, а не на топ тимове като Мерцедес и Ферари.

"Още една година му трябва. Шарл все още прави малки грешки. Ако бъде повишен, за него сигурно ще е страхотно, но на Ферари ще им трябват две години за неговата подготовка".

"Ферари е също като Мерцедес – не е тим за подготовка на пилоти. Лидерите купуват и плащат на пилотите тогава, когато са развити в най-добрата си форма, не по-рано. Именно по тази причина съществуват Б-отбори, които трябва да ги обучават".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти