Гледай на живо

Празненствата във Велико Търново за 100-годишнината на Етър започват с демонстративен женски мач срещу полския Медик

Алонсо не беше опция за 2019, твърди Верстапен

Алонсо не беше опция за 2019, твърди Верстапен

Макс Верстапен отхвърли твърденията, че Ред Бул са искали да вземат Фернандо Алонсо за негов съотборник през 2019. Испанецът, който се оттегля от Формула 1 в края на годината, беше заявил, че тимът го е канил общо шест пъти, два от тях през 2018. Крисчън Хорнер и Хелмут Марко отвърнаха, че Алонсо е бил канен само веднъж – през 2007.

"Алонсо не беше опция за 2019. Това е нещо, което знам", каза Верстапен. "Аз мисля, че мога много добре да се разбирам с Пиер Гасли, и също така смятам, че Ред Бул са отчели това. Така че аз съм доволен за него".

Пиер Гасли беше избран вместо Карлос Сайнц да партнира на Верстапен през 2019, след като Даниел Рикардо изненадващо подписа с Рено.

Алонсо от своя страна, би трябвало да се състезава в Индикар догодина, но може да му попречи обвързването с Тойота в Световните серии за издръжливост, както и изказваните преди критики към Хонда. През настоящата година половината от колите използваха двигатели на японската компания, което може да усложни желанието на Макларън да пласират Фернандо в този шампионат.

Носят се също така слухове, че Алонсо може да попадне и в НАСКАР, което ще отложи поне с още една година желанието му да се бори за "Тройния шлем".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти