Скрит коз обърна шампионата в полза на Мерцедес

Скрит коз обърна шампионата в полза на Мерцедес
Последните победи на Люис Хамилтън му донесоха признания и много позитивни коментари от всички анализатори, но в сянка остана едно ключово подобрение в болида на Мерцедес, което обърна шампионата в тяхна полза. Преди победната серия на Люис в отбора на Мерцедес имаха сериозни проблеми с висока температура на задните гуми, която не му позволяваше да се възползва от максимума на възможностите им толкова дълго, колкото бе възможно за основния му конкурент от Ферари Себастиан Фетел.
Хамилтън триумфира в Германия и Унгария, но там победите му се дължаха повече на грешки на Ферари и Фетел. В отбора на Мерцедес много добре знаеха това и не спираха да търсят начин, по който да отговорят на скоростта, която можеше да поддържа Себастиан в състезателно темпо.
Първата промяна дойде още в Гран При на Белгия, където британецът остана втори, но на "Спа" беше тестван само новия дизайн на джантите. Общият пакет бе завършен с внедряването на напълно новия дизайн на "барабаните" за охлаждане на задните спирачни дискове. Свалянето на температурата им доведе и до елиминиране прегряването на гумите. Възможността за поддържане на постоянна висока скоростта дойде веднага и директно се отплати в победи в следващите две надпревари в Италия и Сингапур.
Хамилтън се възползва по най-добрия начин от подобренията на "Монца" и "Марина Бей" и напълно заслужава да води с 40 точки пред единствения си конкурент за титлата Фетел. Британецът обаче нямаше да може комфортно да диктува темпото от старта до финала в двете тежки за Мерцедес състезания, ако задните му гуми прегряваха, както се случваше по-рано през сезона. Бързата реакция на инженерите в Мерцедес на проблема обърна шампионата в тяхна полза и Себастиан Фетел и Ферари трябва да направят подвиг равносилен на чудо, за да спрат германския тим по пътя му към поредната световната титла при конструкторите и петата пилотска титла на Хамилтън.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти