Рено признаха, че е лудост да настигнат Ферари и Мерцедес през 2019

Рено признаха, че е лудост да настигнат Ферари и Мерцедес през 2019

Новият технически шеф на Рено Марсин Будковски призна, че е налудничаво някой да предполага, че френският тим може да влезе в битката за титлата с Ферари и Мерцедес още следващата година. Рено се завърна като конструктор през 2016 г., изкупувайки Лотус, и оттогава започна създаването на отбор, който да отговаря на нивото на двата топ тима. В последните месеци френският екип осъществи стабилен прогрес и в момента заема четвърто място при конструкторите. Освен това французите си гарантираха и подписа на Даниел Рикардо за сезон 2019 и 2020.

Въпреки това разликата в представянето между Рено и третия тим в подредбата Ред Бул е голяма. Ето защо Будковски не мисли, че е възможно Рено да се конкурира наравно с Мерцедес и Ферари преди новите регулации във Формула 1 през 2021 г.

"Надявам се, че следващия сезон ще е още по-добър от настоящия, но трябва да вървим стъпка по стъпка. Не смятам, че с лекота ще настигнем двата отбора, които са изградили масивни организации със супер компетентни хора, работещи там от дълги години. Стабилността на тези структури им се отплаща сега. Би било налудничаво да кажа, че догодина ще ги победим. Обективно казано, през 2019-а ще продължим с прогреса и ако намалим разликата с топ отборите ще бъде достатъчно постижение. Надявам се през 2020 г. да бъдем още по-близо до тях. Не искам да правя някакви преположения за следващия сезон, тъй като са безсмислени. През 2021 година обаче пред нас се открива огромна възможност и трябва да се възползваме от нея. Всяка промяна в правилата е както риск, така и възможност. Дотогава ние ще изградим организация, която е по-подредена и ефективна. Няма причина амбициите ни за 2021-а да не са високи", коментира Будковски, който премина в Рено от ФИА.

Той вярва, че отборът все още не може да разкрие пълния си потенциал.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти