Вижте в кои случаи Хамилтън ще стане шампион още в САЩ

Вижте в кои случаи Хамилтън ще стане шампион още в САЩ

След успеха си в Япония пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън може да стане шампион за сезон 2018 още в следващия кръг отвъд Океана. Победата на "Сузука" за британеца бе четвърта поредна, докато основният му конкурент за титлата Себастиан Фетел се издъни, финишира шести и позволи разликата между него и Люис да нарасне на 67 точки с четири оставащи кръга.

Следващата спирка на Формула 1 е пистата "Остин" в САЩ, където Хамилтън записва едни от най-силните си победи през сезона. Той спечели пет от шестте състезания, след като трасето се върна в календара на Формула 1 през 2012 г., а през сезон 2015 спечели титлата си именно там, побеждавайки Нико Розберг.

Люис може да бъде петкратен шампион още след две седмици, ако напусне Тексас с преднина от 75 или повече точки спрямо Фетел. Подобна разлика Фетел ще бъде неспособен да стопи до края на сезона. С други думи – в САЩ Хамилтън трябва да спечели с осем точки повече от Фетел.

Най-простият начин това да стане е Хамилтън да спечели състезанието подобно на последните две Гран При, а съотборникът му Валтери Ботас да не допусне Фетел на втора позиция. Ако Люис финишира втори, Фетел трябва да бъде на четвърта или по-долна позиция. Ако Люис финишира трети, Себ не трябва да финишира в топ 6.

Имайки предвид, че Хамилтън не е завършвал нито едно състезание този сезон без да бъде на подиума, е трудно да си представим, че това ще стане точно в Тексас. Ако все пак това се случи, ето къде трябва да завърши Фетел, за да запази своите шансове живи: Ако Хамилтън финишира четвърти, Фетел трябва да влезе в топ 7; ако Хамилтън финишира шести, Фетел трябва да е измежду топ 10, а ако Хамилтън остане седми или по-надолу, интригата за титлата ще продължи в Мексико.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти