Окон и Магнусен дисквалифицирани в САЩ

Окон и Магнусен дисквалифицирани в САЩ

Естебан Окон от Форс Индия и Кевин Магнусен от Хаас бяха дисквалифицирани от състезанието в САЩ, тъй като са превишили максимално допустимия горивен поток по време на стартовата обиколка. Окон беше финиширал осми, а Магнусен – девети.

Французинът изрази недоволството си в социалните мрежи: "Да натискаш през цялото състезание, да запишеш добри точки, и накрая да те дисквалифицират заради някаква глупава причина, вероятно е най-гадното чувство изобщо".

Той все пак допълни, че грешката си е на отбора, но те няма да се откажат от борбата. Шефът на отбора Отмар Шафнауер заяви, че отборът не е засякъл проблема по-рано, и че Окон не се възползвал по непозволен начин от нарушението. Според него увеличеният горивен поток се дължи на временен дефект, който дори трудно се отчита, ако не се заровиш прекалено много в техническите данни.

Кевин Магнусен също изрази недоволството си в Туитър: "За съжаление участвахме във Формула Пестене-на-гориво, а не във Ф1. Използвали сме 0.1 кг повече от позволеното за цялото състезание, така че ни дисквалифицират. Но такива са правилата, така че трябва да се оправяме по-добре."

Датчанинът сподели още, че е срамота да трябва да се пести гориво във Ф1, вместо пилотът да може да настъпи газта. "В крайна сметка феновете искат да гледат хубави състезания. Ние, обаче, не можем да им дадем това, защото трябва да пестим гориво. Много е разочароващо".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти