Ферари: Критиците на Фетел не знаят колко той трябваше да рискува

Ферари: Критиците на Фетел не знаят колко той трябваше да рискува
В отбора на Ферари определиха приключващия следващия уикенд сезон 2018 за най-силния в последното десетилетие за Скудерия. Това е мнението на главния инженер на италианците Джо Клиър, въпреки изпуснатата голяма възможност за връщане на световната титла в Маранело за първи път от 2007 година. Тогава, преди 11 години, Кими Райконен спечели шампионата при пилотите за Ферари. Клиър също така защити лидера на тима Себастиан Фетел от постоянните критики относно представянето му.
"Битката тази година в шампионата беше фантастична и това е причината да работим във Формула 1. Разбира се, че когато в края на сезона си един от двата отбора, който финишира без титлата, не е много приятно чувство. Въпреки всичко за мен това бе най-силният сезон за отбора ни от десетилетие насам. Знаем какво ни попречи да изпълним целта си и работим здраво да изчистим всички проблеми от тази година", амбициран е Джо Клиър.
"Убеден съм, че Фетел ще се върне още по-мотивиран през 2019 и с наша помощ очаквам този път ние да сме победители. Много хора коментират грешките му, но не знаят колко трябваше да рискува на пистата, за да има шанс да се бори за победите. Много е лесно да седиш пред телевизора и после да даваш интервюта, в които да оценяваш, без да знаеш подробностите", завърши британецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти