Кубица: през 2019 всички почват от нула, като мен

Кубица: през 2019 всички почват от нула, като мен

Роберт Кубица няма съмнения, че ще се представи на върха на възможностите си, а това, че всички на стартовата решетка, също започват от нулата, ще му помогне. През следващата година полякът ще се състезава за първи път в Гран при на Австралия от 2010 насам. След въпросния сезон Кубица преживя животозастрашаваща катастрофа, но въпреки всичко успя да се завърне във Формула 1.

Роберт е участвал в 76 състезания досега, в които двигателите и аеродинамиката бяха много по-различни от сега. Въпреки това, той смята, че неговият опит си остава полезен, а новите правила за 2019 ще изравнят възможностите на всички.

"От една страна имам доста опит, особено във Ф1, защото съм се състезавал тук пет сезона" каза Кубица. "Със сигурност знам какво се изисква, за да бъдеш топ пилот, не се страхувам, а целта изисква много работа и себеотдаване, за което съм готов".

"От друга страна, технологично погледнато, все пак има зимни тестове, така че докато започне сезона в Австралия, има достатъчно време за подготовка. През 2019 всички почваме от нула, така че не се притеснявам от отсъствието ми цели 8 години. Гледам напред, знам какво ще коства, знам и какво трябва да правя. Ако си свърша работата, всички ще останат доволни".

Роберт призна още, че е наясно за съмненията, които много хора изпитват към него. Той сам би се съмнявал, ако бил на мястото на мениджъри и собственици. "Именно по тази причина казвам, че 2018 беше много полезна година за мен, защото ми беше първа – за първи път се срещнах с Клер Уилямс и казах, че ако се съмнява в мен, по-добре да се откажем".

"Аз съм убеден, че ще се справя, и затова съм тук" завърши полският пилот.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти