Фетел няма да променя подхода си заради Леклер

Фетел няма да променя подхода си заради Леклер

Пристигането на Шарл Леклер във Ферари няма да промени основното правило, което Себастиан Фетел прилага към всеки свой съотборник – да го победи на пистата. През последните няколко години четирикратният световен шампион се радваше на безпроблемно партньорство с Кими Райконен, тъй като и двамата говорят открито и без заобиколки.

Нещата, обаче, може и да се променят с идването на младия монегаск. Много Ф1 експерти прогнозират, че Леклер ще затрудни максимално Фетел на пистата, и че може дори да се превърне в предпочитания пилот на Скудерия – роля, която Себ си беше извоювал.

"Хармонията между мен и Кими показваше, че не си губехме времето с разни неща" каза Фетел пред швейцарската преса. "Всеки е различен, така че ще видим как ще потръгнат нещата между мен и Шарл. Той е добро момче и Ферари е огромен шанс за него".

"Основното правило си остава непроменено – винаги искаш да победиш другия".

Фетел е наясно срещу какво ще се изправи през следващата година, защото вярва, че младият му съотборник е много талантлив. Той се надява, че двамата ще могат да донесат титлата в Маранело през2019.

"Ясно е, че с Шарл сме на различен етап в кариерата, но и двамата искаме едно – Ферари да е на върха".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти