Хамилтън нямаше да спечели пета титла без Ботас

Хамилтън нямаше да спечели пета титла без Ботас

Люис Хамилтън нямаше да спечели петата си титла, ако не беше помощта на Валтери Ботас, смята шефът на Мерцедес Тото Волф. Същото важи и за петата поредна конструкторска титла, която немският отбор си подсигури отново благодарение на предания финландец. Парадоксалното е, че 29 годишният пилот на Сребърните стрели помогна много, а реално не записа нито една лична победа. Волф, обаче, призна безспорните му заслуги.

"Нямаше да спечелим нито шампионата при пилотите, нито при конструкторите без Валтери" заяви шефът на Мерцедес. "Валтери, дори с лошия си късмет, никога не позволи да има падане на духа в тима. Той винаги успяваше да се държи на високо ниво".

"Когато някой пилот загуби възможността да се бори за спечелване на шампионата, често виждаме как всичко за него се срива. Той става мрачен и демотивиран. Валтери, обаче, поддържаше борбеност до самия финал".

Ботас се зарече да подобри представянето си през 2019 и да се върне в борбата за титлата. За да се подготви по-добре, той ще се впусне в първото си WRC рали зад волана на Форд Фиеста.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти